Info Koronavirus

Henning ny kompetanserådgiver i NESO

11.08.2020 11:13:39
Henning gir NESO kompetanseløft
 

Henning Herlof Tennes startet sitt eget studieløp ved NESOs Lærlingeskole. Nå går han selv inn i kompetanseavdelingen for å styrke rekrutteringen til bygg og anlegg i landsdelen.

NESO har styrket kompetanseavdelingen betydelig det siste året. Siste tilskudd på stammen er Henning Herlof Tennes, som går inn som kompetanserådgiver i NESO fra 1. august.

Henning er fra Svolvær og tok opprinnelig studiespesialisering allmennfag på videregående før han gjorde helomvending og begynte på NESOs Lærlingeskole etter fullført førstegangstjeneste. Han tok fagbrevet i betongfaget i elementfabrikken til Betong & Entreprenør i Kabelvåg, hvor han senere har jobbet fem år i maritim avdeling. I 2017 fullførte han NESOs Formannskole og har de siste årene vært anleggsleder i maritim avdeling i Betong & Entreprenør.

Etter åtte år i bransjen slutter han dermed sirkelen og starter nå et nytt kapittel i NESO, hvor han selv skal jobbe med rekruttering av neste generasjon til bygg og anlegg i landsdelen. I tillegg til Lærlingeskolen vil han ha oppfølgingsansvar innen hele NESOs skoletilbud.

– Jeg ser fram til å lære enda mer om bransjen og få en større forståelse av utfordringene og mulighetene i landsdelen, sier Henning Herlof Tennes.

NESOs lærlingeskole er bygd opp slik at elevene har lærlingekontrakt med en entreprenør fra første skoledag. Lærlingene mottar lønn over fire år med utdanning, og kan bo hjemme. Teoridelen er samlingsbasert, og samlingene fordeles over alle skoleårene. Aust-Lofoten videregående skole i Svolvær er faglig ansvarlig for den teoretiske opplæringen. Samlingene med undervisning i teoretiske fag foregår ved den videregående skolen i Svolvær.

– Selv har jeg ikke angret et sekund på at jeg valgte vekk allmennfag for en karriere innen bygg- og anlegg. På Lærlingeskolen kommer du til dekket bord. Du kan gå ut av tiende klasse og begynne å tjene penger under hele studieløpet. Uansett om du går videre med annen utdannelse senere har du tjent penger og gjort en investering som gjør at du senere kan slippe studielån, sier NESOs ferske kompetanserådgiver.

– Vi fikk ikke noe informasjon om dette da vi gikk ut av ungdomsskolen. Du vet egentlig veldig lite på det tidspunktet. Og den største bonusen er at et fagbrev er et trumfkort uansett hvor du bor i landet. Med fagbrev er du sikret jobb nesten uansett hvor du flytter, legger han til.

Henning mener god informasjon er nøkkelen til å rekruttere flere unge til yrkesfag generelt og bygg- og anleggsbransjen spesielt

– Jeg tror fortsatt at mange har et negativt syn på bransjen. Men landet har et stort behov for arbeidskraft. Bygg og anlegg er samtidig en bransje med store muligheter for personlig utvikling og karriere. Selv kommer jeg fra en familie med kaibyggere og noe av det jeg likte best med å jobbe med betong var å sette igjen varige spor som står igjen til generasjonene som kommer etter oss.

Kompetanseleder i NESO, Jack Johnsen, sier at ansettelsen vil styrke NESOs satsing på kompetanse og opplæring i hele landsdelen.

– I et krevende år hvor bransjen må omstille, er det ekstra viktig å heve kompetansen i alle ledd av virksomheten. Vi er glade for å få Henning med på laget og ser fram til å tilby nye og gode opplegg for våre medlemsbedrifter den kommende tiden.