Info Koronavirus

NESO med rekordhøy omsetning

26.06.2020 10:22:10
Eivind Olsen fra Storegga Entreprenør AS ble valgt inn som nytt styremedlem under NESOs årsmøte, hvor vi for første gang kunne vise til mer enn 50 millioner i omsetning
 

NESO kan se tilbake på et år med rekordhøy aktivitet i 2019. Det sørget for omsetningsrekord på 50,1 millioner kroner, som er en økning på 21 prosent fra året før. Årsresultatet for 2019 endte på 5,4 millioner kroner. Samtidig øker medlemsmassen og består nå av 132 bedrifter fra Trøndelag i sør til Finnmark i Nord, ifølge tall som ble presentert under NESOs årsmøte nylig.

NESOs 34. årsmøte skulle opprinnelig gått av stabelen i Harstad 14. mai, men ble utsatt som følge av korona-krisen. For første gang siden etableringen i 1986 måtte årsmøtet derfor gjennomføres uten en eneste delegat fra medlemsbedriftene fysisk til stede. Representanter fra bedriftene fikk derimot følge årsmøtet som live tv-sending fra NESOs administrasjon i Svolvær, hvor de samtidig kunne delta med innspill og stemmegivning i de ulike årsmøtesakene via Teams.

KNIRKEFRITT MØTE

– Vi har blitt godt vant med å gjennomføre Teams-møter på nett de siste månedene. Ei livesending som dette, produsert med tre filmkameraer og med direkte samhandling med medlemmene, er imidlertid digitalt nybrottsarbeid for oss. Jeg er lettet over at det hele gikk så bra, sier administrerende direktør i NESO, Ruben Jensen.

– Jeg syntes det gikk helt strøkent. Administrasjonen har gjort en kjempejobb og den tekniske staben sørget for en knirkefri avvikling, sier styreleder i NESO, Jørn Vidar Johansen.

Årets åpningstale framførte styrelederen rett inn i et kamera, i stedet for til en fullsatt sal, slik planen opprinnelig var.

– Dagens situasjon tatt i betraktning var dette den beste løsningen for å avvikle årsmøtet. Så får vi ta igjen det sosiale neste gang, sier han.

NYTT STYRE

Under årsmøtet ble Eivind Olsen fra Storegga Entreprenør valgt inn som nytt styremedlem i NESO, etter at Espen Haugan fra Peab Bjørn Bygg (Aktør som Bygger) går ut.

Det nye styret i NESO ser nå slik ut:
1. Styreleder: Jørn Vidar Johansen, Gunvald Johansen Bygg AS (Bodø)
2. Styremedlem: Bodil Kanstad, Kanstad Trelast AS (Lødingen)
3. Styremedlem: Eivind Olsen, Storegga Entreprenør (Andslimoen)
4. Styremedlem: Stian Svendsen, Byggmester Geir Svendsen AS (Alta)
5. Styremedlem: Per Kristian Skaret, GL Bygg AS (Overhalla)

Vararepresentanter
1. Vara: Patrik Bones Olsen, Protan Takservice (Nordland)
2. Vara: John-Oskar Nyvoll, ECO Nord (Troms)

STØTTE I KORONA-KRISEN

Inngangen på 2020 har naturlig vært preget av den pågående pandemien, der NESOs advokater har jobbet på spreng for å bistå medlemsbedriftene gjennom krisen.

– Styret i NESO har vært aktiv i korona-tiden og har sammen med administrasjonen hatt fokus på å hjelpe og støtte medlemsbedriftene gjennom denne svært spesielle perioden. NESO har også jobbet hardt for å påvirke offentlige byggherrer til å framskynde prosjekter, parallelt med fokus på egne prosjekter innenfor miljø, sertifisering, miljøfyrtårn, digitalisering og kompetanseheving, sa styreleder Jørn Vidar Johansen under årsmøtet.

– Den kanskje viktigste jobben for NESO framover er å bidra til at medlemmene har tilstrekkelig med jobb og påvirke offentlige byggherrer slik at vi får fart på nye prosjekter. Jeg tror det viktigste for alle er å ha tilstrekkelig med likviditet, holde produksjonen i gang, ha fokus på kostnader og å ha pågangsmotet og humøret med seg, avslutter Johansen.