Info Koronavirus

Nå kan du gjøre som juristparet – ta spranget og søk jobb i Svolvær

16.07.2020 12:39:40
 

I 2018 tok juristparet Marianne Nergaard Magnus og Fredrik Karlsen med seg familien og flyttet fra Oslo til Svolvær. Fredrik begynte i bransjeorganisasjonen NESO, Marianne som dommer i tingretten. Nå håper Fredrik at flere vil gjøre som dem – ta spranget og søke jobb i Lofoten: NESO søker to advokater til sin juridiske avdeling.

Vågan kommune, hvor Svolvær er hovedsete, har «ta spranget» som slagord. Nært knyttet til det kjente spranget som turister og fastboende tar når de hopper mellom hornene på ikoniske Svolværgeita.

To år er gått siden familien Karlsen/Nergaard Magnus tok spranget og flyttet til Svolvær. Byen som av mange omtales som verdens minste storby.

– Her er tilbud bokstavelig talt i alle retninger. Svolvær har hatt ei utrolig utvikling de senere årene. Som fastboende nyter vi godt av at turistene legger igjen penger og danner grunnlag for et servicetilbud som er langt breiere enn byens størrelse strengt tatt skulle tilsi.

Familien fant seg raskt til rette, og har aldri angret på spranget de bestemte seg for å ta.

 – Angret? Nei! Er du gal. Vi stortrives. Vi har begge fått oss utfordrende og interessante jobber. Vi står aldri i kø til og fra jobb. Den sparte tiden kan vi bruke på å komme tidligere ut i marka, eller nyte en god middag på en av Svolværs mange restauranter, sier Fredrik Karlsen momentant.


Som småbarnspappa er det likevel nærheten til marka som utnyttes mest, sommer som vinter. Kona Marianne er «gammel» skiløper, og er storforbruker av de preparerte skiløypene mellom Svolvær og Kabelvåg. Her legger hele familien ofte ut på tur i helger og på ettermiddager. Turer uten barn kan gjerne skje med randonee -utstyr til en av de mange fjelltoppene som lokker, der de stiger opp av Lofothavet.

– Alt er så tilgjengelig. Det ekstreme landskapet rommer et tilbud til alle, fra familieaktiviteter, via snille turer for dem som vil ha nettopp det, til ekstremturer for dem som vil kjenne hjertebanken og adrenalinkicket. En halvtime etter jobb, kan du være på tur. Eller sitte på Du Verden med noe godt i glasset og bare skue utover...

Jobben som advokat i NESO er variert og utfordrende. Bransjeorganisasjonen for bygg- og anleggsnæringen i de tre nordligste fylkene (Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark) har 132 entreprenørbedrifter på medlemslisten. NESO-entreprenørene omsetter for til sammen vel 13,2 milliarder kroner, og sysselsetter 5.400 personer.– Våre medlemmer bygger Nord-Norge og Trøndelag, slår NESO-sjef siden etableringen i 1986, Ruben Jensen (bildet over), fast.

Entreprenørene sjekkes grundig og må skrive under på NESOs seriøsitetserklæring før medlemskapet innvilges.

Karina Krane tok spranget mer enn ti år før Fredrik og hans familie. I 2005 forlot hun advokatfirmaet Schjødt i Trondheim og flyttet til Svolvær for å begynne i NESO. Siden 2011 har hun ledet den juridiske avdelingen til bransjeorganisasjonen.

NESOs administrasjonen består foruten juridisk avdeling av:

  • Kompetanse
  • Innkjøp
  • Administrasjon/støtte

NESO driver blant annet egen lærlingeskole, og kjører kontinuerlig ulike kurs og skolepakker rettet mot ansatte i medlemsbedriftene. Advokatene i NESO bistår kompetanseavdelingen med både kurs og foredrag om aktuelle temaer på de ulike skolene – som formannskolen, mellomlederskolen, BAS-skolen.

– Som advokater blir vi naturligvis spisset inn mot bygg og anleggsbransjen, med mye bygg- og entrepriserett. Samtidig bistår vi medlemmene i alle forhold knyttet til entreprenørenes drift, med unntak av skatt og avgift. Arbeidsrett, kontraktsrett, plan- og bygningsrett, fast eiendom og offentlige anskaffelser er andre fagområder vi naturlig kommer innom som følge av medlemsbedriftenes virksomhet, forklarer advokat og leder for NESOs juridiske avdeling, Karina Krane.

– Gjennom NESO kommer vi tett på medlemmene og blir godt kjent . I løpet av året er det flere arenaer hvor medlemmer og vi i administrasjonen treffes i faglige og sosiale rammer. De nære relasjonene gjør det enkelt for medlemmer å søke bistand, og vi kan komme tidlig på banen. Går saken helt til domstolen, fører vi saken for retten for våre medlemmer, legger Krane til uten å ha noe eksakt svar på hvor mange, og hvilken type saker det da kan dreie seg om.

– Det varierer både i antall, type sak og ikke minst omfang. Vi har hatt enkeltsaker hvor det har vært satt av flere uker til rettssaken, mens andre saker gjøres unna på en dag.

NESO arbeider også næringspolitisk. Advokatene bistår da med høringsuttalelser på vegne av den nordlige entreprenørbransjen, og er også representert i offentlige råd og utvalg.

Kan du tenke deg å ta spranget?

Se stillingsutlysningen og søk via denne linken.Spørsmål om stillingen?

Avdelingsleder, advokat Karina Krane kan kontaktes på mobil 907 32 620.