Jente vant NNM for lærlinger i betongfaget 2013

21.06.2013 10:03:00
Marte Solli fra MBA Entreprenør på Mo ble i helgen kåret til nordnorsk mester i betongfaget under Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse i Tromsø. Magnus Nøren fra Stokvik & Nøren vant i tømrerfaget.
 

 

Bilde: Marte Solli og Magnus Nøren, årets nordnorske mestre

Marte er den første jenta som noen gang vinner tittelen nordnorsk mester i byggfag på de fire årene som NESO (Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon) har arrangert nordnorsk mesterskap for lærlinger. Marte Solli sier hun alltid har hatt lyst til å bli handverker. Men at hun skulle gå helt til topps i denne konkurransen, det var slett ikke noe hun hadde ventet seg.

- Det føles også bra å ha slått guttene sånn på målstreken. Dette er fortsatt en mannsdominert arena, tross alt.

Hun har tidligere blitt fylkesmester i betongfaget i Nordland. Pengepremien på 5000 kroner skal hun bruke fornuftig, men hun har ikke helt bestemt seg ennå, sier en glad Marte. Det er andre året på rad at bedriften hun jobber i, MBA Entreprenør på Mo, tar hjem mesterskapet i betongfaget.

I tømrerfaget gikk Magnus Nøren fra bedriften Stokvik & Nøren i Svolvær helt til topps. Magnus synes konkurransen var tøff.
- Den praktiske prøven gikk greit, der fikk jeg ni av ti mulige poeng. Jeg surret litt mer på teorien, men det gjorde heldigvis de andre også, sier Magnus. Også Stokvik & Nøren har tatt mesterskapstittelen hjem til Svolvær to år på rad. (se tidligere vinnere her)

De fem finalistene måtte først løse en praktisk prøve. Tømrerne lagde et bindingsverk til et hjørne, mens finalistene i betongfaget fikk som oppgave å forskale en firkantet søyle. De måtte også gjennom en teoretisk prøve før resultatene var klare. Konkurransens formål er å bedre rekrutteringen til byggfagene i landsdelen, sier kompetanseleder Jack Johnsen i NESO.

- Vi prøver å gjøre noe med underdekningen av fagarbeidere ved å sette fokus på lærlingene. For NESO er dette en av flere måter å bidra til å øke motivasjonen blant ungdom for å ta fatt på en fagarbeiderutdanning, sier kompetanseleder Jack Johnsen.

Finalistene i betongfaget var:
Marte Solli, MBA Entreprenør, Nordland
Mohammed Shat, PEAB Bjørn Bygg, Troms

Finalistene i tømrerfaget var:

Magnus Nøren, Stokvik & Nøren, Nordland
Jørgen Berglund Engvoll, Storegga Entreprenør, Troms
Robin Henriksen, Ulf Kivijervi, Finnmark.