NordNorske mestere for lærlinger i byggfag 2015 er kåret !!

22.05.2015 10:23:00
Etter en meget spennende finale med både praktiske og teoretiske oppgaver fikk vi kåret verdige nordnorske mestere for lærlinger i byggfagene tømring og betong under NESOs årsmøte i Svolvær 20.mai 2015.
 

Vinnerbilde med bedriftene

Stolte bedrifter: Vinnerne sammen med direktør Arild Østgård, Peab Bjørn Bygg ( til venstre) og daglig leder Stig Alvestad fra MBA Entreprenør AS.


Sindre Jakobsen fra Mo og Werner Hansen fra Tromsø er kåret til nord-norske mestre i byggfag.

For sjette gang har NESO ( Nord-Norske Entreprenørers Serviceorganisasjon) kåret landsdelens beste lærlinger i byggfag. I alt fem deltakere deltok i finalen om å bli beste lærling i Nord-Norge, som ble avviklet i Svolvær onsdag.
Vinneren i tømrerfaget,  Werner Hansen, er ansatt som lærling i  PEAB Bjørn Bygg i Tromsø, men går for tiden på NESO sin lærlingeskole i Svolvær. Vinneren i betongfaget, Sindre Jakobsen, er lærling hos MBA Entreprenør på Mo. 
For begge to er dette titler som de setter veldig høyt, forteller de.

Werner sier at siste del av konkurransen, som var en serie teoretiske spørsmål om byggtekniske forhold, var veldig nervepirrende.

- Det var jevnt helt til siste spørsmålet. Det skilte bare ett poeng mellom meg og andreplassen, og da jeg så hva han svarte innså jeg at dette tar jeg.  Nå er jeg bare veldig glad.
- Dette er stort, sier den andre nord-norske mesteren, Sindre Jakobsen. Sindre sier han naturligvis er lettet og glad, selv om han hadde en knapp ledelse fra den praktiske prøven.

Den teoretiske prøven foregikk foran en full møtesal på Thon Hotell i Svolvær, i seg selv et lite stressmoment. Den praktiske prøven foregikk på torget i Svolvær, med lokale heiagjenger og noen nysgjerrige forbipasserende.
I tømrerfaget bestod den praktiske prøven i å lage et bindingsverk til en vegg, mens de to finalistene i betongfaget måtte forskale et fundament. 

I tømrerfaget konkurrerte Werner  mot Eirik Vevik Eriksen, Bygg  og Industriservice, Finnmark, og Joakim Hansen, Entreprenørteam,Nordland, mens det i betongfaget bare var to finalister, Sindre og Nikolai Nygaard Sæther, Consto i Troms. Alle finalistene har tidligere vunnet fylkesfinalene i sine respektive fag. For vinnerne vanker heder, ære, diplom og pengepremier.
NESO arrangerer den årlige lærlingekonkurransen i Nord-Norge for å bidra positivt til rekrutteringa av lærlinger til byggfagene, sier kompetanseleder Jack Johnsen i NESO.

Hør direktesendt innslag på Nrk radio her (innslag nr 15 - beste lærling - klikk vis mer og spill av opptaket)
Se 3 minutters oppsummering av konkurransen på film her
Se tidligere års vinnere her