Entreprenørene samlet i Lofoten i helgen

25.10.2019 11:36:35
Denne helga samler vi 230 medlemmer, leverandører og samarbeidspartnere til faglig påfyll og sosiale sammenkomster under høstmøtet i Svolvær.
 

Det faglige programmet startet allerede torsdag med fagseminar innen planlagt brannsikring. Under oppstartseminaret delte gründer og faglig ansvarlig i Total Brannsikring, Bengt Slettli, fra sine mer enn 25 års erfaring i bransjen.

Det er tradisjon på NESO-høstmøtet å benytte fredagen til befaring på aktuelle prosjekter i byen som huser møtet. I Lofoten besøkes et leilighetsprosjekt ved innseilingen til havna i Svolvær og byggingen av nye Kabelvåg skole i regi av det kommunale eiendomsforetaket Vågan Eiendom.

Adm.dir. Ruben Jensen forestår den offisielle åpningen sammen med styreleder Jørn Vidar Johansen på Thon Hotel Lofoten. 

NESO-advokatene holder en miniforelesning før Optimera, en av aktørene NESO har innkjøpsavtale med, får presentere seg direkte til entreprenørene.

Fredagens siste fagsekvens holdes av seniorøkonom Kjell Senneset fra Prognosesenteret med tittelen «Smak av byggvekst i nord?». Ett av prosjektene som definitivt kan representere vekst for byggebransjen, er Hålogalandsveien mellom Tjeldsundbrua og Sortland. Prosjektet er et såkalt offentlig-privat-samarbeid (OPS), og regnes som ett av de desidert største prosjektene i Nord-Norge. Prosjektleder Reidar Johansen i Statens vegvesen informerer og svarer på spørsmål fra entreprenører som ønsker å komme i posisjon.

Lørdagen starter der fredagen slutter; med faglig fokus. Breeam er verdens eldste og mest brukte miljøklassifiseringssystem for bygninger. Det er en trend at byggherrer i økende grad velger å BREEAM-sertifisere bygg. Med det får entreprenørene en rekke krav å forholde seg til.

Siste post på fagprogrammet er et innlegg i regi av smartcity-prosjektet i Bodø.

Prosjektdirektør Helge Albertsen i Avinor, samt Tove E Buschmann-Rise og Kai Haakon Kristensen fra Bodø kommunes utbyggings og eiendomsavdeling informerer entreprenørene om «den grønne fremtidsbyen i verdensklasse».

– Det er generelt økt miljøfokus i byggebransjen, noe de to siste innledningene på høstmøtet illustrerer, sier Lars Erik Flygel i NESO. 

 


Noen av deltakerne på oppstartseminaret under NESOs høstmøte i Svolvær i helgen.
Foto: Jan Eivind Fredly, Aidem Media