Friskole

25.08.2021 09:55:06
Etter mer enn 1 ½ års saksbehandlingstid fikk NESO mandag vedtaket fra Utdanningsdirektoratet om at vi kan starte Friskole.
 

NESO har fått friskolegodkjenning for vår lærlingeskole

Skolen er godkjent for inntil 70 fulltids elevplasser (140 elevplasser etter vår modell) innen VG1 bygg og anleggsteknikk, VG2 tømrer og VG2 betong og mur.  

- Dette er virkelig en gladsak for medlemmene, bransjen og ikke minst for de som ønsker å ta fagbrev etter vår vekslingsmodell, sier adm. direktør Ruben Jensen i NESO. 
Dette blir på ingen måte en konkurrent til de ordinære byggfaglinjene rundt om i landsdelen, men vil være et lite supplement og et alternativ for de som vil ta fagbrev. 

– Landsdelen trenger 25 000 nye arbeidstakere innen 2030 og kampen om de beste hodene og hendene vil bli stadig tøffere fremover.   Dette må entreprenørene også selv ta et større selvstendig ansvar for i tillegg til det vi fra bransjen gjør. 
-  Vi jobber løpende med å fylle opp klassene på alle byggfaglinjer, men likevel vil det være en stor mangel på faglærte til vår bransje, fortsetter Jensen.  – Frem til nå har medlemmene selv betalt for elevene på vår Lærlingeskole, mens ved en Friskole betaler Staten 85 % av det beløpet Fylkeskommunene får per elev, sier han videre.

Det er styret i NESO som vil ta beslutningen om oppstart som sannsynligvis tidligst kan skje høsten 2023.  – I mellomtiden fortsetter vi driften av vår Lærlingeskole som før, avslutter Jensen.Statsminister Erna Solberg besøkte NESO nylig og da etterlyste styreleder Jørn Vidar Johansen (til venstre) og kompetanseleder Jack Johnsen svar på søknaden om Friskole.