- Kjempekult å være på messe!

10.06.2022 12:59:29
12 busser med ca. 700 elever rullet fredag inn til NNBA, hvor de fikk anledning til å bli bedre kjent med bygg- og anleggsnæringen.
 

9. klassene fra Tromsø-skolene, samt en del elever fra andre skoler i landsdelen, fikk fredag oppleve Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse.

- For oss er det viktig å få vise frem hva næringen gjør, og bruke denne messen som en anledning til å rekruttere til bygg- og anleggsnæringen, sier NESOs Børre Henningsen.  

På sletta fikk elevene blant annet se finalistene i tre NNM for lærlinger i aksjon. NESO arrangerte de praktiske delene av konkurransene innen tømring og betongfag, mens Maskinentreprenørenes Forbund arrangerte sin lærlingekonkurranse i maskinkjøring.

De fikk også være med på konkurranser, og fikk møte mange bedrifter og leverandører fra bransjen.

- Vi trenger rekruttering til bransjen. Det er et skrikende behov for å få undom ut i vår næring, vi trenger lærlinger og flere fagfolk fremover. Vi håper mange fikk smaken på yrkesfag her i dag, sier Henningsen.

På messa måtte vi en av 9. klassingene, Sigve Grunnvåg.

- Kjempekult å være på messe, mye mer spennende enn en vanlig skoledag. Her er det masse spennende. Jeg har vurdert å gå yrkesfag etter ungdomsskolen, men har ikke bestemt meg helt for hva jeg skal gjøre enda, sier Grunnvåg, som gikk runden sammen med kameratene Ludvik Utne og Matias Zerpa.

Inne i teltet møtte vi også venninnene Selma Kristine Sørensen Mikaelsson, Julie Larsen, Sofie Richardsen og Iris Sørensen.

- En spennende og artig dag, slår jentene fast, som særlig likte å se på de store anleggsmaskinene.

- Jeg synes det ser veldig artig ut å jobbe som anleggssjåfør. Jeg planlegger å gå på TIP, røper Iris Sørensen.

 
Ludvik Utne, Sigve Grunnvåg og Matias Zerpa stortrivdes på messa.