– Helt perfekt for meg!

01.12.2022 10:22:04
Marcus Solsvik Helmersen (17) har valgt mur- og flisleggerfaget på NESO Lærlingeskole.
 

Førsteårsstudentene på NESO Lærlingeskole møttes i midten av oktober til første samling i Svolvær. Blant de 31 lærlingene har 27 valgt tømrerfag, tre betongfag og en på mur- og flisleggerfaget.

– Første skoledag startet vi med at alle som hadde valgt tømring skulle rekke opp hånden. Det var så å si alle, humrer Solvik Helmersen.

På NESO Lærlingeskoles 14 år er dette bare femte gangen vi har en murerlærling på vår skole.

– Da jeg leste meg opp på nett og så litt på de ulike fagene på Youtube, var det murer som tiltalte meg mest. Jeg har lagt litt fliser på bad før, og det syntes jeg var artig. Å legge grunnmuren på et hus, da er man jo den som gjør det første og viktigste, sier Solsvik Helmersen engasjert.

Tilfeldighet

En ren tilfeldighet gjorde at 17-åringen valgte å søke seg til NESO Lærlingeskole like før skolestart.

– Jeg traff en kompis på kjøpesenteret i Harstad og han hadde på seg arbeidsklær. Jeg spurte han litt ut om jobb og skole, og da fortalte han om lærlingeskolen. Det syntes jeg var kjempeinteressant, så da ba jeg om å få kontaktinformasjon også, forklarer Solsvik Helmersen.

Samme dag tok kontakt med NESOs kompetanserådgiver Børre Henningsen, som oppfordret 17-åringen til å sende inn søknad om lærlingeplass og kontakte aktuelle lokale bedrifter.  

Han valgte å ta kontakt med Altibygg i Harstad og fikk avtalt et møte allerede neste dag. Noen timer senere var lærlingeplassen i boks.   

– Plutselig satt jeg der med både arbeidsklær og kontrakt. Jeg er overrasket over hvor fort det kan gå. Plutselig var alle planer jeg hadde lagt endret, og jeg er superfornøyd med hvordan veien videre ser ut, smiler Solsvik Helmersen.

Skolelei

Planen hans har i utgangspunktet vært å bli lastebilsjåfør.Årets 1. klassinger på NESO Lærlingeskole.

– Derfor fullførte jeg førsteåret på TIF (Teknologi og industrifag, red. anm.) i vår. Men da jeg hørte om NESOs Lærlingeskole var jeg ikke i tvil om at det var et bedre valg for meg. Jeg har alltid likt å jobbe fysisk og jeg er veldig lei av å gå skole, sier Solsvik Helmersen.

Vekslingsmodellen til NESO Lærlingeskole, hvor man er i praksis i bedrift fra første dag og skolegangen er samlingsbasert, er han svært fornøyd med.

– For alle som er skolelei og kan tenke seg å begynne å jobbe og tjene egne penger, er dette den perfekte løsningen. Hadde jeg visst om denne muligheten da jeg gikk ut av
10. klasse hadde det ikke vært et spørsmål om hva jeg skulle velge. Det har flere av kompisene mine også sagt når jeg har fortalt om denne muligheten. Dessverre fikk vi ingen informasjon om dette tilbudet fra ungdomsskolen vi gikk på i Harstad, forklarer 17-åringen.

På plass på første skolesamling i Svolvær gleder han seg til å komme i gang med jobben i Altibygg.  

– Jeg gleder meg til å møte kollegaer og få teste ut hvordan alt fungerer. Å komme hit til Svolvær har også vært veldig bra. Vi får servert alle måltider og bor på hotellrom. Det er litt uvant å tenke på at jeg sitter her og får betalt for å gjøre dette. Jeg er veldig glad for å ha fått denne muligheten, sier Solsvik Helmersen, som bor i sitt barndomshjem og planlegger å legge seg opp penger mens han er lærling.

– Det burde være gode muligheter for sparing, slår han fast.

Nysgjerrig på NESO Lærlingeskole? Her finner du mer informasjon!

Dersom du har spørsmål kan du kontakte Børre Henningsen eller Remi Hanssen direkte. 

Børre: e-post borre@neso.no / mob: 41 63 30 10

Remi: e-post remi@neso.no / mob: 90 12 94 64

 
Marcus Solvik Helmersen er 1. års elev ved NESO Lærlingeskole, og den eneste på kullet som har valgt å bli mur- og flisleggerfaget. Foto: Marianne Steffensen Kielland