Hvem blir beste lærling i nord?

24.03.2022 09:05:58
NESO arrangerer Nordnorsk Mesterskap (NNM) for lærlinger i fagene tømrerfag og betongfag for 12. gang.
 

Meld deg på NNM for lærlinger her!

I år går finalen i Tromsø under Nordnorsk bygg- og anleggsmesse - NNBA2022. Her blir det masse publikum. Garantert! 

Seniorrådgiver Remi Hanssen i NESO er prosjektansvarlig for arrangementet, og han stiller spørsmålet til alle entreprenører i Nord-Norge:

- Hvem har den beste lærlingen i nord i enten tømmer eller betong? 

NESO har etablert en varig ordning for å kåre landsdelens beste lærling blant byggfagene. Målsetningen med konseptet «Nordnorsk Mesterskap for lærlinger i byggfag» er å bidra til økt positiv markedsføring av fagene tømrerfag og betongfag, samt heve status for yrkesfag i landsdelen. Arrangementet har gjennom alle år oppnådd bred og god omtale i media, forklarer Hanssen. 

Om konkurransen 

Første fase er at bedriftene rundt omkring i fylkene nominerer sine lærlinger til konkurransen. Her melder man på enten i tømrerfag eller betongfag. 

Neste fase er en fylkesvis teoretisk konkurranse, der alle de nominerte lærlingene kjemper om å bli fylkesvinner i sitt eget fylke - Nordland, Troms eller Finnmark. Konkurransen gjøres digitalt og utføres i lærebedriftens lokaler. Her kåres det altså en fylkesvinner i hvert fag. 

Til slutt er det den store finalen hvor de tre fylkesvinnere i hvert fag møtes til dyst i både praktisk og teoretisk konkurranse. Dette skjer under selveste NNBA2022 i Tromsø, hvor også NESOs årsmøte avholdes. Her kommer det til å bli masse publikum – det har vi allerede sørget for. 

Alle som møtes i finalen har allerede vunnet sitt eget fylke. Finalen er derfor et rent mestermøte der alle er vinnere. Det må uansett kåres en vinner – en mesternes mester i NNM2022 får med seg en samlet pengepremie på 15 000 kroner. De andre finalistene er også sikret gavekort til en verdi av 3 000 kroner. I tillegg vaker det erfaringsmessig en del tilleggspremier fra ulike leverandører. Det kan med andre ord bli en innbringende konkurranse for alle som kommer seg til finalen. 

Viktige datoer 

1. april - Nominasjonsperioden (påmeldingen) starter. Bedriftene kan begynne å melde på lærlinger til konkurransen. Man melder på lærlinger i tømrerfag eller betongfag. 

6. mai - Nominasjonsfrist. Påmeldingen stenger. Bedrifter må melde på sine lærlinger før denne datoen. 

12. mai – Fylkesfinaler. Det avgjøres hvem som skal få representere sitt fylke i finalen. Dette avgjøres ved en teoretisk konkurranse der alle de nominerte lærlingene kjemper om å bli fylkesvinner i sitt eget fylke - Nordland, Troms eller Finnmark. Konkurransen gjøres digitalt og utføres i lærebedriftens lokaler. Her kåres det altså en fylkesvinner i hvert fag. 

10. juni - Praktisk finale på Mandelasletta i Tromsø under NNBA2022. 

11.juni - Teoretisk finale på Radisson Blu i Tromsø under NESOs årsmøte. VINNERNE KÅRES! 

- Vi ønsker at bedriftene melder på alle sine lærlinger. Er du ikke med, ja så blir det vanskelig å vinne, avslutter Hanssen.