Isak og Thomas vant NNM for lærlinger

11.06.2022 17:15:36
Isak M. Storvoll (18) fra MBA Entreprenør og Thomas Hansen (18) fra Kanstad Trelast gikk til topps i NNM for lærlinger.
 

Storvoll vant betongfag, mens Hansen var best av tømrerne.

Storvoll møtte Sander Åsgård fra Peab Bjørn Bygg i Tromsø og Simon Aleksandersen fra Entreprenør Harald Nilsen i Alta i finalen for Betong. Hansen hadde konkurranse fra to lærlinger i Peab Bjørn Bygg, Mathias Heggelund fra Alta og Christopher Teigstad Iversen fra Tromsø.

Den praktiske delen av finalen ble arrangert fredag på messeområdet til Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse (NNBA) i Tromsø. Den praktisk oppgaven innen tømrerfaget besto i å bygge en modul av et hjørne (bærende konstruksjon) med innsetting av vindu, mens den praktisk oppgaven i betongfag var å bygge et fundament (hjørne) hvor det skulle forskales og armeres.

Betong

Storvoll fra Mo kom best ut av den praktiske oppgaven i betong, som ga han en ledelse på to poeng til nærmeste konkurrent før den teoretiske delen lørdag.

- Det var fire intense timer med beinhard jobbing med forskalingen. Jeg viste jo ikke der og da hva de andre hadde fått til, men jeg følte at det gikk bra og var spent på resultatet, sier Storvoll, som fikk hele ni av ti mulige poeng fra dommerne på den praktiske delen.

Dermed hadde han en ledelse på to poeng foran den teoretiske delen, hvor finalistene fikk ti oppgaver å svare på, som hver kunne gi ett poeng. Svarene måtte de gi foran publikum på årsmøtet til Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjons (NESO).

Storvoll fikk noen feile svar på den teoretiske delen, og finalen ble dermed svært jevn. Faktisk måtte det for første gang i konkurransens 12 år lange historie utslagsspørsmål til for å skille konkurrentene i betongfag-klassen. Det sto helt likt mellom Isak og Sander Åsgård fra Peab Bjørn Bygg i Tromsø etter 10 spørsmål. 

- Dette var skikkelig nervepirrende! Veldig «close race», slår en lettet Storvoll fast etter at seieren var sikret.

- Jeg kjente at det var litt puls inne i bildet underveis der, men det gikk heldigvis bra. Det var artig å få konkurrert litt, sier 18-åringen, som trivdes foran publikum.

Tømring

Thomas Hansen fra Lødingen kom best ut av den praktiske oppgaven i tømring, som ga han en ledelse på to poeng til nærmeste konkurrent før den teoretiske delen lørdag.

Hansen hadde bare en feil på de teoretiske oppgavene, og gikk dermed av med en klar seier i finalen.

- Det er deilig, kjempeartig å være med å se at man faktisk kan noe. Det var litt stressende å sitte foran så mange å skulle svare for seg, så jeg ble litt skjelven, sier en lettet vinner like etter at seieren var et faktum.

Han var også veldig fornøyd med å ha oppnådd høyest poengsum av deltakerne i den praktiske delen av finalen, hvor han ble vurdert til 8 av maksimalt 10 poeng av dommerne.

- Det var jeg veldig fornøyd med. Jeg ser at jeg får igjen for innsatsen jeg har lagt ned i skolearbeidet og på arbeidsplassen. Spørsmålene kom fra kjente emner for meg, sier Thomas, som akkurat har fullført det tredje året av fire på NESOs Lærlingeskole.

15.000 kroner

Det er 12. gang NESO arrangerer NNM for lærlinger.

- Alle som er i finalen er allerede vinnere i sitt fylke. Vårt mål med å arrangere konkurransen er at lærlinger skal få vist frem hva de kan, sier NESOs Remi Hanssen, som var ansvarlig for å arrangere konkurransen for 10. gang i år. 

Foruten en gjev tittel, heder og ære vanker det en pengepremie på 15.000 kroner til vinnerne i NNM for lærlinger. Alle som kom til finalen var sikret 3000 kroner. I tillegg har det vanket mye flott utstyr fra diverse leverandører til alle finalistene.

 
VINNERE: Isak M. Storvoll og Thomas Hansen sammen med ansvarlig for konkurransen, NESOs Remi Hanssen.