Lanserer egen portal for E-læring

12.10.2022 14:52:56
Fra 13. oktober er NESO E-læring klar til å tas i bruk.
 

Å få tilgjengeliggjort kurs digitalt på egen læreplattform har ligget i lupen vår en god stund, og NESO har aktivt jobbet for å få plattformen opp å gå siden i vinter.

– Dette er en løsning som medlemmene har etterspurt. Vi håper at vi med denne løsningen møter kundenes behov, sier Arild Kydland, som er ansvarlig for E-læringsplattformen til NESO.

Bakgrunnen for lanseringen er enkel: Vi ønsker å øke tilgjengeligheten, samtidig som vi kan ta ned prisen når kurs ikke må gjennomføres med fysiske samlinger.

– Medlemmene vil kunne spare både tid og penger ved å gjennomføre enkelte kurs digitalt, påpeker Kydland, og legger til at man også på sikt ser flere muligheter med å ta i bruk plattformen.

– E-læring blir viktig for oss fremover. Vi skal etter hvert også bruke denne plattformen som et supplement i skolene våre. Eksempelvis ved at deler av pensum kan gjennomgås på plattformen mellom samlinger, eller at noen samlinger kan gjennomføres helt eller delvis digitalt, forklarer Kydland.  

Solibri

Ved lansering er tre kurstilbud lagt inn i den nye portalen, som du kan ta en nærmere titt på her.

Et introduksjonskurs i Solibri ligger gratis tilgjengelig for alle som ønske å teste plattformen. Kurset gir en introduksjon til BIM-prosessen og hvordan man orienterer i 3D-modeller. Kurset gir mye praktisk og anvendelig kunnskap som man kan ta med seg rett ut i prosjekt.

NESO har også lansert Solibri del 2 (klassifisering og mengdeberegning) og del 3 (regler) på plattformen. Disse må man betale for å kunne delta på. Alle kursene er forhåndsinnspilte, instruktørledede videokurs.

– Vi har valgt å starte med å tilgjengeliggjøre Solibri-kurs, fordi det er vårt mest populære BIM-produkt. Det er kurset vi har vurdert at gir størst avkastning med minst ressursbruk for medlemmene. I introduksjonsprogrammet som nå ligger gratis tilgjengelig på plattformen er det også gratis å laste ned programvaren, forklarer Kydland. 

Kommer mer

NESO kommer fortløpende til å fylle på med aktuelle kurs på den nye E-læringsplattformen.

– Her oppfordrer vi medlemmene til å være på ballen, og komme med ønsker og forslag til kurs de mener kan passe å gjennomføre via e-læring, sier Kydland, som samtidig understreker at det ikke er alle kurs som vil passe i dette formatet.

– Det er mange fordeler med å gjennomføre kurs hvor man er fysisk til stede, og relasjonsbygging er også en faktor man ikke skal undervurdere. Men i en hektisk arbeidshverdag hvor det er vanskelig å få tiden til å strekke til, mener vi dette kan være en god løsning, sier Kydland, og legger til at kursene i portalen er tilgjengelig på PC, mobil og nettbrett.

Les mer om NESOs nye E-læringsplatform her.

Dersom du har spørsmål eller innspill, kontakt Arild Kydland på
epost arild@neso.no eller tlf 95 13 06 60

 
Mats Johansson, Espen Rue og Arild Kydland har jobbet med etableringen av NESOs plattform for E-læring.