NESO hjelper deg å rekruttere nyutdannede ingeniører!

10.03.2022 15:36:18
NESO bidrar for å få denne foreningen opp på fote igjen.
 

2TOMS4-Bygglinjeforening, er en forening for studenter med tilhørighet til Institutt for bygg, energi og materialteknologi ved UiT Norges arktiske universitet. Foreningen ble stiftet den 25. januar 2017. 

Bedriftspresentasjoner, markedsføring av stillinger, hovedoppgaver og andre aktiviteter er gode eksempler på aktiviteter og tiltak i regi av 2TOMS4 som raskt ble veldig populære blant både bedrifter og studenter. Linjeforeningen skapte forskjellige arenaer hvor nye relasjoner ble til. Mange studenter fant sin første arbeidsgiver, og bedrifter sine nye, unge og håpefulle arbeidstakere via 2TOMS4.  

Medlemsbedriftene Betong & Entreprenør, Harstadbygg, Sortland Entreprenør og Multibetong var alle viktige samarbeidspartnere, som ga gode rekrutteringsforbindelser mellom studentene og arbeidslivet. På NESO’s årsmøte i Narvik 2018 fikk linjeforeningen mulighet til å presentere seg på en stor, nordnorsk scene for første gang. Dette var også begynnelsen på et viktig samarbeid mellom NESO og 2TOMS4.  

Siden Covid-19 gjorde sitt inntog og Norge stengte ned i mars 2020, har linjeforeningen ligget nede for telling. Fysiske møter, aktiviteter og undervisning ble til digitale møter, hjemmeundervisning og hjemmeeksamen. Dette resulterte ganske raskt i at mange studenter valgte å flytte hjem og bort fra Narvik. Å få tak i studenter til å videreføre driften av linjeforeningen ble ikke mulig.  

- Nå som vi går gjennom en gjenåpning av landet, tar NESO en sentral rolle i å få 2TOMS4 opp på beina igjen. De møteplassene som ble etablert var veldig betydningsfulle for studenter og bedrifter. Vi ønsker at våre medlemmer skal ha gode muligheter til å rekruttere nyutdannede ingeniører i Nord-Norge. NESO vil fortsatt invitere 2TOMS4 til medlemsmøter, slik at dere medlemsbedrifter kan etablere god kontakt med dette viktige miljøet. I tillegg vil vi selvsagt legge til rette for «verdens beste jobbintervju» - ved å markedsføre mulighetene for å gjennomføre avsluttende hovedoppgave i medlemsbedriftene, sier kompetanserådgiver i NESO Simen Ryer.  

Om du ønsker hjelp og bistand for å rekruttere en nyutdannet ingeniør er Simen vår kontaktperson i administrasjonen – ta gjerne kontakt med Simen, mob: 95 00 24 22/ e-post: simen@neso.no