Ny leder på juridisk avdeling

03.05.2022 12:35:31
1. mai startet Sondre Loftheim Valaker som ny leder for juridisk avdeling i NESO.
 

Sondre kommer fra jobben som advokat i firmaet CMS Kluge. Han kommer opprinnelige fra Førde, studerte juss i Bergen og har jobbet som advokat siden 2014. De to siste årene har han hatt kontorsted i Svolvær.

Sondre er spesialist på kontraktsrett, immaterialrett, tvisteløsning og selskapsrett. Nå etterfølger han Karina Krane som leder for NESOs juridiske avdeling, etter at Karina fra 1. mars gikk over i stillingen som NESOs administrerende direktør.

- Det blir spennende. Jeg har jobbet en del med bygg- og anlegg tidligere. Jeg har trivdes godt med å komme tett på prosjekter, så det håper jeg det blir enda mer av nå, sier Loftheim Valaker, som flyttet til Lofoten for to år siden.

Nå er han etablert i Svolvær med sin samboer og sønn.   

- Vi er blitt utrolig glad i Lofoten, og jeg er veldig glad for å ha fått en jobb som gjør at vi kan planlegge langsiktig her. Da vi kom hit, så jeg meg tidlig ut NESO som et spennende alternativ. En arbeidsplass med et så spisset fagmiljø er luksus i distriktet, slår han fast.

De to siste årene har han jobbet fra hjemmekontor, nå ser han frem til å få nye kollegaer.

- Jeg gleder meg til å kjenne på tilhørighet, og ha kollegaer som jeg kan diskutere med på nabokontorene. Det har vært mangelvare de siste årene, sier advokaten.

Sondre har sittet styret i CMS Kluge i to år som ansatterepresentant. Han har også jobbet tett opp mot ledergrupper hos flere klienter.

- Jeg er vant til å bistå både juridisk og strategisk inn i virksomheter, og ser for meg at jeg kan være en god sparringspartner for NESO sine medlemmer, sier han.

- Vi er veldig glad for å ha fått Sondre med på laget og er trygg på at han vil bistå våre medlemmer og lede den juridiske avdelingen på en god måte, sier administrerende direktør i NESO, Karina Krane.

Juridisk avdeling består dermed av Sondre, advokat Hanne Syrstad og advokatfullmektig Anette Glad. Gjert Eirik Olsen har valgt å si opp sin stilling i NESO, og starter i ny jobb i Kystverket denne våren.

 
LEDER JURIDISK: Sondre Loftheim Valaker etterfølger Karina Krane som leder for NESO sin juridiske avdeling. Karina er nå administrerende direktør i NESO. Foto: Marianne Steffensen Kielland