Støpelederkurs (U3)

28.09.2022 10:47:19
NESO arrangerer i samarbeid med UIT Narvik støpelederkurs (U3) som E-læringskurs med digital eksamen.
 

Det holdes også en fysisk oppsummeringssamling som gjennomføres i Narvik 10. og 11. november. 
Faglig ansvarlig vil være Boy-Arne Buyle, som er laboratorieleder for Bygg & Anleggslaboratoriet ved UIT Narvik.

Kursdeltakeren skal gis opplæring i å planlegge, forberede og lede gjennomføring av betongarbeidet og å kontrollere og dokumentere at det utførte arbeidet fyller kravene, samt forstå mekanismer som påvirker betongkonstruksjonens bestandighet. Kurset vil også inneholde praktiske øvinger på lab samt ha fokus på utførelse i arktisk klima. Kurset er godkjent av Betongopplæringsrådet (BOR) og er en del av et opplæringsprogram for personell innenfor utførelse av betongkonstruksjoner etter den nye norske standarden “NS-EN 13670".

– Ved kontrakter opp mot store aktører, eksempelvis Statens vegvesen og Forsvarsbygg, er dette ett standard krav. Veldig ofte blir dette brukt som ett kontraktskrav, da har entreprenøren tid på seg til å fikse kurs før kontrakten skrives. Det skjer også at dette er ett anbudskrav, og da risikerer entreprenører å bli vraket uten sjanse til å bestille kurset, forklarer kompetanserådgiver i NESO Henning Tennes.  
 – Kurset burde gjennomføres uansett om man skal i kontrakter med NS 13670 eller ei, det er et veldig lærerikt kurs, legger han til.  

Mer informasjon og påmelding finner du her