Vinnerne av Beste Bygg i Nord: - Stolte og ydmyke

11.06.2022 21:52:00
Entreprenør Harald Nilsen er vinneren av Beste Bygg i Nord 2022, med Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge!
 

Under NNBAs festmiddag i Tromsø lørdag kveld ble Entreprenør Harald Nilsen utropt til vinneren av Beste Bygg i Nord.

Oppdragsgiver var reiselivsselskapet Sorrisniva AS, som har tilbudt reiselivsaktiviteter i den nordnorske villmarken siden 1970-tallet. Bedriften er kjent for sitt magiske ishotell, som har blitt bygget hver vinter siden år 2000.

Etter omkring 20 år der Sorrisniva kun har hatt mulighet til å tilby overnatting på vinterstid, var tiden inne for å utvide driften til å tilby gjestene overnatting året rundt.

Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge hadde oppstart i april 2020. Det komplekse byggverket ble realisert på 17 måneder. Bygget er eksklusivt og har kvaliteter godt over vanlig hotellstandard.

- Det er veldig, veldig hyggelig å vinne. Vi er utrolig stolte og ydmyke, det var veldig sterk konkurranse. Endelig var det vår tur! jubler Alf Åge Bjørklund, som har vært prosjektleder på vinnerbygget, og tok imot prisen på vegne av Entreprenør Harald Nilsen.

- Vi må fremheve byggherren er en familiebedrift som har turt å satse 100 millioner i reiselivsbransjen midt i koronatiden på et helt spesielt prosjekt. Jeg vil også fremheve at det er spesiell arkitektur med utrolig mange detaljer. Veldig mange av de detaljene er det Alf-Åge som har klart å finne løsningen på, roser Tore Kalland, prosjekterende på Sorrisniva-prosjektet, og nestleder i Entreprenør Harald Nilsen.

- Det har vært et spennendeprosjekt som startet i korona-tiden, men byggherren turte å gi gass. Det har vært et utfordrende prosjekt med spesiell geometri. Vi har brukt lokal arbeidskraft og lokale underentreprenører. Vi har også brukt lærlingene bevisst på dette prosjektet. 7-8 lærlinger har vært med gjennom hele byggeperioden, og det er vi veldig stolte av, sier Bjørklund.

Nybygget har 25 doble gjesterom, restaurant, bar, møtefasiliteter og arealer for utstilling av objekter forbundet med Altaelvas fiskehistorie. Nybygget er koblet til eksisterende servicebygning, men har også ny hovedadkomst og foajé.

- Det har vært en stor utfordring å velge en vinner blant disse fire flotte finalistene, sier styreleder i NESO og formann i juryen, Jørn Vidar Johansen.

Til slutt samlet juryen seg om Entreprenør Harald Nilsen som vinneren.

- Entreprenør Harald Nilsen har levert unikt håndverk, på møbelsnekkernivå! Bygget har masse flotte detaljer – her har håndverkerne virkelig fått utfolde seg! Det er ikke ofte en entreprenør får være med på et prosjekt med en slik detaljrikdom, sier Johansen.

- Bygget er også en veldig frisk satsning av byggherren Sorrisniva Eiendom AS. De gikk i gang en måned etter at landet stengte ned i 2020. Sorrisniva er et helt unikt prosjekt, som er viktig for sitt lokalsamfunn, sier Johansen.

Totalt var det nominert 18 prosjekter til konkurransen som arrangeres hvert tredje år. De øvrige finalistene var Øksnes Entreprenør for Lofoten Bio Centre, Element Nor for Betonghytta i Målselv Fjellandsby og Peab Bjørn Bygg for Alta Omsorgssenter.

Mer info om alle finalistene finner du her:

https://neso.no/Nyheter/2022/Dette-er-finalistene-i-Beste-Bygg-i-Nord/